Showbiz, Stiri

Florin de la HI-Q a fost amenintat cu bataia

Florin Grozea a scris pe blogul personal cum a fost amenintat cu bataia de Mihai Pocorschi

Florin_GrozeaFlorin Grozea a ales sa povesteasca o intamplare destul dramatica din viata lui. Acesta a povestit cum a fost amenintat de Mihai Pocorschi (58 de ani) de fata cu 200 de oameni. Pocorschi l-a amenintat pe Florin ca ii da un cap in gura daca nu se opreste din pus intrebari, destul de incomode pentru ca trebuia sa vorbeasca despre conducerea UCMR-ADA, prin care o doar cativa oameni pot prelua puterea absoluta privind gestionarea a 18-25 de milioane de euro pe an.

Florin, component al trupei HI-Q, a scapat cu bine pentru ca este obisnuit cu astfel de reactii din partea oamenilor.

„Vineri, de fata cu peste 200 de compozitori, Mihai Pocorschi m-a amenintat repetat ca imi da un cap in gura daca nu ma opresc cu intrebarile. Eu intrebam politicos care erau argumentele unor schimbari impuse discret [a se citi „pe sub masa”] de conducerea UCMR-ADA, prin care o mana de oameni preiau puterea absoluta in gestionarea a 18-25 de milioane de euro pe an. Compozitorul Mihai Pocorschi are 58 de ani si este de 13 ani membru în Consiliul Director UCMR-ADA [asociatia/organismul de gestiune a drepturilor de autor dedicat compozitorilor si textierilor de muzica]. Datorita unor schimbari ale statutului propuse tot de Consiliul Director, domnul Mihai Pocorschi va mai sta minim 4 ani în această pozitie de decizie. Amenintarea domnului Mihai Pocorschi (58 ani) nu m-a speriat. Nici nu m-a surprins, din pacate. Sunt obisnuit, din pacate. Suntem obisnuiti, noi tinerii, cu acest comportament.

Tinerii compozitori sunt an de an amenintati de compozitorii din vechea generatie, lansati in epoca comunista. De exemplu Horia Moculescu (76 ani) a propus public ca conflictul cu TVR sa se rezolve “luand ostatici cativa angajati si tinandu-i prizonieri”, iar compozitorul Ionel Tudor (58 ani) ne-a amenintat cu un baston cu electro-socuri cand incercam sa discutam niste modificari ale Statutului. Ambii sunt membri ai Consiliului Director UCMR-ADA, ca si Mihai Pocorschi.”, a spus Florin Grozea, pe blogul personal. .

blank