Florin Cîțu
Politic

Florin Cîțu susține că va fi șeful liberalilor cel puțin până la congresul din 2025

Fostul premier Florin Cîțu și președinte al PNL a fost întrebat, joi seară, la Digi24, dacă își dorește și dacă va mai rămâne președintele PNL, deși nu mai conduce Executivul. Cîțu a răspuns că este președintele PNL și, la întrebarea dacă va exista un Congres al liberalilor în 2023, fostul prim-ministru a spus că viitorul Congres PNL va fi în 2025.

Florin Cîțu a mai spus că dacă PSD nu va face reformele pe care coaliția le-a asumat va merge în partid pentru a lua o decizie și pentru a stabili ce se va întâmpla mai departe.

Președintele PNL a declarat că primul moment decisiv în care va analiza continuarea cu PSD va fi la momentul formării bugetului. Fostul premier susține că dacă va vedea ”derapaje care atentează la stabilitatea economică a țării” atunci va merge în partid să pună în discuție continuarea sau oprirea guvernării cu PSD.

”Nici nu se pune în discuţie aşa ceva. Am fost votat de 60% dintre colegii mei în cel mai mare congres ţinut vreodată la Partidul Naţional Liberal, 5.000 de persoane. Avem o responsabilitate, eu şi echipa de conducere, Biroul executiv, cei patru prim-vicepreşedinţi, avem o responsabilitate enormă pentru Partidul Naţional Liberal. Am promis guvernare, suntem la guvernare opt ani de zile, am promis reforme”, a declarat Florin Cîțu