Florin Cîţu a afirmat că măsurile propuse de PSD vor avea un impact devastator asupra românilor şi vor duce la creşterea inflaţiei cu 2,4%, a ROBOR la 6% şi a preţului la combustibil la 6 lei pe litru. Ministrul de Finanţe a precizat că PSD a introdus şi crescut taxe, PNL a eliminat toate taxele introduse de social-democraţi.

„Impact devastator al măsurilor PSD pentru români. Să fie foarte clar. PSD înseamnă TAXE multe şi mari, inflaţie galopantă-cea mai mare din UE ani la rand şi dobânzi la cer.

Măsurile PSD, pe care le-am prezentat în detaliu săptămână trecută, vor duce în 2021 la:


– creşterea inflaţiei de la 2.4%, cât este acum, la aproximativ 8%. În guvernarea PSD din 2017-2019 rata Inflaţiei a crescut de al 0% la 5.4%.

– creşterea ROBOR de la 2.11, cât este acum, la aproximativ 6%. În guvernarea PSD din 2017-2019 ROBOR a crescut de la 0.8% la apoximativ 4%.

– creşterea preţului pentru combustibil de la 4.5 lei pe litru la peste 6 lei pe litru”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

Florin Cîţu a reamintit de măsurile din guvernările PSD şi anume OUG 13 emisă în perioada fostului premier Sorin Grindeanu sau OUG 114 a fostului ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici zis şi „Bichonul lui Vâlcov”.

„Asta înseamnă pentru români aplicarea programului de guvenare al PSD. Este programul de guvernare al luii Dragnea implementat de Ciolacu Vâslaşul lui Dragnea, Grindeanu “OUG 13” şi Orlando OUG 114 Groparul Economiei zis şi Bichonul Lui Vâlcov. Ciolacu şi Dragnea v-au minţit în 2016 şi după alegeri au introdus şi crescut TAXE în fiecare an. Taxe pe care noi, liberalii, le-am eliminat din prima zi ale acestui an. Este simplu. PSD a introdus şi crescut taxe. PNL a eliminat TOATE taxele introduse de PSD . România liberală înseamnă România cu taxe mici şi puţine”, a concluzionat ministrul de Finanţe.