Cîțu cere bani de la populație. Persoanele fizice pot investi în patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%, conform unei inițiative a Ministerului Finanțelor, condus de Florin Cîțu. Prin randamentele oferite, aceste emisiuni reprezintă o variantă de economisire mai avantajoasă decât cele de la unitățile bancare, unde rata dobânzii la depozite nu depășește 4%. Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului, de la cele ale Poștei Române. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2020, iar maturitățile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Sumele strânse de Finanțe sunt parte din necesarul de finanțare pe care statul român îl are în acest an. Cu acești bani se vor finanța cheltuielile curente ale statului, în mare parte pe salarii, pensii, subvenții, alocații și investiții, și datoriile din anii trecuți.