Președintele Iohannis a atacat public USR PLUS pentru faptul că a părăsit guvernarea, însă aceștia susțin că se întord de îndată, dar numai după ce Florin Cîțu nu va mai fi șeful Executivului și nici nominalizat. Sunt și voci din PNL care susțin refacerea coaliție în detrimentul reînvierii vechiului USL.

Senatorul USR PLUS Adrian Wiener spune că se poate reface coaliția, dar numai după expulzarea lui Florin Cîțu, susținut în continuare de președintele Iohannis.

„Soluția e simplă. Aceeași colație, dar fără Florin Cîțu și cu un program detaliat. Un guvern cu susținere parlamentară este soluția. Tot ceea ce am promis românilor rămane la fel. Ce s-a schimbat a fost atitudinea premierului Cîțu, el nu mai reprezintă o garanție pentru stabilitatea unei coaliții pe termne lung. Nu înțeleg de ce persistă Klaus Iohannis să atribuie vinovății dincolo de evidențe și de realitate”, a declarat Wiener.

Luminița Barcari, deputat PNL, susține mai degrabă o refacere a coliției cu UDMR și USR PLUS, în detrimentul vechiului USL

„Varianta viabilă este refacerea coalției între PNL, USR PLUS și UDMR. Acordul de funcționare în urma căruia s-a format acestă coaliție încă este valabil. El nu a fost denunțat, încă funcționează. Până când toate partidele vor merge la negocieri la Cotroceni, poate că vom lua cea mai bună decizie. Un prim-ministru desemnat care să fie agreat și de partenerii din coaliție probabil că va conduce la formarea cât mai rapidă a unui nou guvern”, a declarat deputatul liberal.