Premierul României Florin Cîțu a afirmat în cadrul evenimentului ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori București faptul că anul 2020 a fost unul greu, iar provocarea a fost ca economia să se mențină deschisă în toată această perioadă.

Florin Cîțu laudă fostul Guvern. Premierul susține că fostul Guvern a reușit să câștige increderea investitorilor, ceea ce este cel mai greu lucru de atins pentru autorități și cel mai ușor de pierdut. Premierul a declarat că autoritățile române au dorit să arate investitorilor că România are un plan foarte bun de a redrasa economia și a de o scoate din situația de criză.

”Au fost momente forte dificile, pentru că, pe de o parte, voiam să menţimen capacitatea de producţie funcţională, pe de altă parte, cum plăteşti pentru capacitatea de producţie să rămână funcţională. Şi atunci am vrut să arătăm tuturor investitorilor (…) că avem un plan foarte bun de a redresa economia şi de a o scoate din această situaţie de criză”, a declarat Florin Cîţu în cadrul evenimentului ”Performerii anului 2020”

Florin Cîțu laudă fostul Guvern. Premierul a anunțat că România a atins cea mai mare creștere economică în trimestul IV al anului trecut, când țara noastră trecea printr-un lockdown. De asemenea, acesta a specificat faptul că oamenii au avut încredere în măsurile luate de fostul guvern.

”I-am convins pe investitori anul trecut şi am reuşit să păstrăm ratingul României într-o perioadă dificilă, am reuşit să finanţăm un deficit la dobânzi din ce în ce mai mici, ceea ce a arătat încredere. Am reuşit să încheiem două emisiuni de succes către populaţie (…) oamenii au avut încredere în măsurile pe care le-a luat acel guvern. Confirmarea cifrelor a venit când am primit cifrele pentru tot anul trecut – estimarea în acest an – care au fost mai bune decât orice estimări ale oricărui specialist, chiar şi ale noastre. În trimestrul IV anul trecut, când România trecea printr-un nou lockdown, România a avut cea mai mare creştere economică”, a adăugat premierul, precizând că actualul Guvern continuă aceste măsuri.