Florin Cîţu
Politic

Florin Cîţu îşi ameninţă colegii care îl critică şi o ironizează pe Raluca Turcan

Premierul demis Florin Cîţu este deranjat de criticile primite în ultimele zile de la mai mulţi lideri PNL, astfel că le transmite să aibă discuţii în interiorul partidului, altfel va trebui să ia măsuri împotriva lor.

Misterul Finanţelor Publice a transmis marţi că verifică 17 ministere, inclusiv Ministerul Muncii, dar susţine că acţiunea de control a fost programată din 26 ianuarie. Reacţia vine după ce în spaţiul public s-a afirmat că ministrul Finanţelor a trimis Corpul de control la Ministerul Muncii, după ce ministrul Raluca Turcan a declarat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii.

Atât Florin Cîţu, cât şi Ministerul Finanţelor au infirmat faptul că acest control ar avea legătură cu declaraţiile Ralucăi Turcan.

”Direcţia Generalã de Inspecţie Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanţe, efectueazã în acest moment 20 de acţiuni de inspecţie la 17 ministere, printre care şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi la alte trei autoritãţi/instituţii publice. Acţiunea de inspecţie la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a fost demaratã în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acţiuni de verificare”, a transmis, marţi, MInisterul Finanţelor Pulice, într-un comunicat de presă. Misterul Finanţelor Publice a transmis marţi, că verifică 17 ministere, inclusiv Ministerul Muncii, dar susţine că acţiunea de control a fost programată din 26 ianuarie.

„Sunt controale care se fac pe Legea 109. Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Control s-a făcut și la Finanțe și au fost amendați. Au loc la toate ministerele, nu e nicio coincidență”, a declarat şi Florin Cîţu, marţi.

Florin Cîţu îşi ameninţă colegii: „Le-am spus tuturor, discutăm la partid. Dacă preferă să discute prin presă, vedem ce măsuri luăm”
Preşedintele PNL a continuat prin a le transmite colegilor care îl critică faptul că ar trebui să facă asta în discuţii în interiorul partidului, altfel riscă să suporte acţiuni disciplinare.

„Le-am spus tuturor: cei care vor să discutăm la partid, discutăm la partid. Dacă preferă să discute prin presă, evident că trebuie să vedem ce decizii luăm, ce măsuri luăm. Mă interesează să vină toți înapoi. Sunt unii care au fost și au plecat poate față de o afinitate față de fostul lider”, a spus Cîțu.

Florin Cîţu a recunoscut, într-o declaraţie de marţi, că îi pare rău că premierul PNL nu va avea şi Ministerul Finanţelor, portofoliu ocupat de PSD, dar spune că decizia a fost a partidului, iar negocierile cu social-democraţii au fost conduse de Nicolae Ciucă.

”Dacă a fost nevoie să mă dau la o parte, m-am dat la o parte. Toate aceste lcururi le-am făcut pentru a debloca situaţia. Mie îmi pare rău că nu avem Finanţele, cred că un premier fără Finanţe va fi o problemă, dar acesta este rezultatul negocierii. După ce se aşază lucrurile va trebuie să tragem linie şi să vedem cum mergem mai departe”, a mai declarat Cîţu.