În disperarea lui de a pune mâna pe Partidul Național Liberal, Florin Cîțu a început să arunce sume în stânga și în dreapta în schimbul voturilor primarilor PNL la congresul ce va avea loc în septembrie anul curent. L-au învățat vechii PD-Liști cum stă treaba cu împărțeala banilor discreționar pentru că ei au cea mai mare experiență în domeniu din vremea când Boc și Băsescu goleau sacul cu banii statului doar în Ardeal la primarii PD-Lului.

Florin Cîțu este conștient că șansele lui de a-l învinge pe Orban la vot sunt aproape nule. Președintele în funcție al Partidului Național Liberal a demonstrat încă odată, prin turul de forță desfășurat pe la conferințele de alegeri pe care le organizează liberalii zilele acestea că este de departe cel mai iubit dintre pământeni

Astfel, premierului în funcție i-au rămas doar 2 soluții pentru câștigarea acestei bătălii. (1) Le promite primarilor bani, exact cum făcea PSD-ul lui Dragnea, dacă aceștia garantează că toți delegații lor vor vota echipa lui sau (2) Îi amenință că îi arestează. Cel de-al doilea subiect este unul extrem de sensibil, iar afirmația se bazează pe unele surse de la baza partidului. Ținând cont că Traian Băsescu pare că renaște prin echipa lui Cîțu, nu ne-ar mira ca informația să fie adevărată, iar echipa guvernamentală să se folosească tocmai de metodele mișelești pe care le folosea Băsescu atunci când își aresta discreționar adversarii politici sau când trimitea serviciile să construiască dosare celor nehotărâți. Ar putea fi doar o coincidență.

Ce ne interesează pe noi acum este cum a ajuns Cîțu să facă promisiuni în interes personal pe banii noștri, ai tuturor? Șmecheria din partid nu trebuie să fie construită folosind banii țării. Această metodă medievală de cumpărare de voturi ar trebuie aspru sancționată pentru că în fond și la urma urmei rolul Prim-ministrului nu este acela de a stabili cine și câți bani primește în funcție de nevoile lui personale. Banii se distribuie în funcție de proiecte analizând un plan care prezintă clar necesitatea, urgența, oportunitatea și așa mai departe. De unde și până unde te poți apuca să arunci cu teancuri în schimbul unor voturi care își vor aduce o victorie personală într-un partid politic.

Florin Cîțu cu siguranță știe această teorie și faptul că Prim-ministrul nu poate să arunce cu banii în stânga și dreapta. Are alte atribuții. De aceea a ales să îl mazilească imediat pe ministrul de finanțe Alexandru Nazare. Astfel, luându-i pălăria, acum poate fi și în acest rol. Aceeași mascaradă au încercat-o și alții înainte, dar ca să poți fi sigur că această schemă funcționează mai trebuie ca și primarii să reacționeze la impulsurile tale. Corelând cele 2 puncte de mai sus, nu știu câți primari vor fi dispuși să bată palma cu Cîțu pentru niște bani, fiind conștienți că ulterior sigur vor avea de dat cu subsemnatul pe la niște instituții celebre. Dar în disperarea lui, premierul continuă să arunce momeli, poate-poate PNL-iștii ăia simpli care au trecut prin toate funcțiile partidului se vor lepăda de Orban.

Asistăm din păcate la o luptă care îi afectează pe români. Florin Cîțu are acum un singur țel personal și anume acela de a își instala gașca în Modrogan 1. Pentru Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău. Dan Vâlceanu sau Mara Mareș se pare că Florin Cîțu își sacrifică toată decența și profesionalismul arătat înainte de a fi numit în funcția de Prim-ministru. Păcat.