Premierul României pare să fi uitat că la guvernare se află chiar partidul al cărui şef vrea să fie. Florin Cîţu a spus că PNL este cel mai mare partid din “opoziţie”.

Florin Cîţu face gafă după gafă. În contextul în care se mira de faptul ca Nicuşor Dan nu s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, Florin Cîțu a uitat pentru un moment ca liberalii se afla la guvernare.

Florin Cîţu face gafă după gafă. Premierul spune că PNL e „cel mai mare partid din opoziţie”

„Nu sunt nemulțumit, sunt nedumerit că nu a intrat în PNL. Existau foarte multe variante. Să fii membru al PNL este o mândrie. Este cel mai mare partid politic din opoziție. Din…De la putere. De pe dreapta. Vom fi cel mai mare partid politic din România. Ca să fii membru PNL este o mândrie. De aceea sunt nedumerit. Atât.”, a declarat premierul, marți seară, la Digi24.

De altfel, tot marţi, premierul Florin Cîţu a declarat marţi că ar vrea ca în PNL să existe o competiţie sănătoasă, care să permită celor mai buni oameni din partid să ocupe funcţii înalte.

Florin Cîţu a afirmat şi că un lider trebuie să-şi asume ratarea obiectivelor şi să accepte consecinţele unor astfel de eşecuri, în ciuda faptului că premierul a anunţat două ţinte clare ale campaniei de vaccinare, ambele ratate: 5 milioane de vaccinaţi până la 1 iunie şi 10 milioane până la 1 septembrie.

„Nu simt că actul de guvernare e afectat pentru alegerile din PNL. Nu a fost nici un ministru care să aibă de suferit din urma competiției frumoase din PNL. O să scoată ce e mai bun în urma acestei competiții.

Eu am avut o campanie pozitivă. De fiecare dată colegii mei să-și aducă aminte că suntem aici pentru români. Noi suntem aici pentru români. Le-am spus de fiecare dată de ce îmi place această efervescență: prin competiție avem obiective și liderii adevărați știu că atunci când se ating obiective, și avem foarte multe exemple în PNL, unde liderii știu că și-au atins obiectivele, performanța le-a fost recunoscută și liderii rămân mai
departe.

Acest tip de lucru vreau să-l avem peste tot în Partidul Național Liberal. Dar și atunci să recunoaștem când nu ai reușit să atingi obiectivele să faci un pas lateral și să lași pe alții să meargă mai departe. Asta nu înseamnă că cineva te dă la o parte. Ci să îți asumi și să ai responsabilitate. Fără oameni responsabili în politică nu poți să mergi mai departe”, a declarat Florin Cîțu.