Florin Cîțu
Featured, Politic

Florin Cîțu: Decizia despre viitorul guvern se va lua în PNL. Cioloș „pune sub o umbră autoritatea președintelui PNL”

Președintele PNL Florin Cîțu spune că decizia privind o majoritate va fi luată de conducerea partidului și că, în orice situație, UDMR va face parte din viitorul guvern. El l-a criticat pe Dacian Cioloş, președintele USR, pentru că a spus că ar fi „o glumă” propunerea ca Florin Cîțu să fie din nou premier.

Decizia despre viitorul guvern se va lua în PNL, nu va fi hotărârea președintelui PNL, spune Florin Cîțu, șeful partidului, după discuțiile avute cu conducerile USR și PSD.

„Mergem în Partidul Național Liberal cu concluzia celor două discuții, iar decizia o va lua Partidul Național Liberal, nu președintele PNL. Este o altă schimbare pe care am făcut-o după congresul din 25 septembrie, deciziile se vor lua în partid, nu le va lua un singur om”, a spus el.

Declarațiile lui Cîțu vin în condițiile în care președintele PSD,Marcel Ciolacu, a dat de înțeles că cele două formațiuni s-ar fi înțeles pentru formarea unui viitor guvern PSD-PNL-UDMR. Prezent la un eveniment dedicat IMM-urilor din România, preşedintele PSD a spus că acesta este drumul cel mai bun pe care cele două partide ar trebui să-l urmeze în acest moment pentru a depăşi criza politică.

Cîțu a spus că aseară a avut loc o primă întâlnire între reprezentanții celor două partide și că a fost o discuție „bună”.

„Acum, nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL și PSD, dar ceea ce putem să spunem este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern, ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. Trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă. Dar, repet, decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a spus Cîțu.

Întrebat în legătură cu posibilitatea premierilor prin rotație, Cîțu a spus: „Da, este pe masă această variantă. Trebuie să mergem fiecare în partidul lui ca să vedem dacă această variantă este acceptată de partid.

„Mandatul pe care l-am avut eu este de a negocia atât cu PSD, cât și cu USR. Luăm concluziile și mergem către partid”, a spus Cîțu.

El s-a declarat însă nemulțumit de o declarație a lui Dacian Cioloș, președintele USR, care a spus că este „o glumă” ideea ca Florin Cîțu să fie din nou premier, în condițiile în care acest lucru a fost unul din motivele ruperii coaliției.

Cîțu a spus că declarația lui Cioloș „pune sub o umbră autoritatea președintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbești de președintele PNL ar fi o glumă să fie premier. Dar menținem dialogul”.

Pe de altă parte, și Ciolacu a dat de înțeles că nu-l vrea premier pe Cîțu.

Acesta a spus că Florin Cîțu „ a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este foarte important.”