Ministrul Finanţelor Florin Cîţu dă veşti bune românilor și comentează, într-o postare pe Facebook, scăderea ratei inflaţiei, anunţată joi de INS, afirmând că acestea sunt ”veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor”, ceea ce înseamnă că Guvernul PNL a gestionat foarte bine această perioadă de criză în condiţii extrem de dificile şi că PNL a scos România din topul ruşinii in UE.

Florin Cîţu dă veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor! Preţurile au scăzut în august relativ la iulie!!! Da, au scăzut! Asta în timp ce venitul mediu net creşte. Rata inflaţiei este la 2.7% în august 2020 vs. 4.1% în august 2019!!! Mai mult, anul trecut rata inflaţiei era cea mai mare din UE. A fost doi ani şi jumate la rand. PNL a scos România din topul ruşinii in UE. Nimeni nu poate sa nege asta. Concluzia este simplă: puterea de cumpărare a crescu în guvernarea PNL. Asta deşi trecem prin cea mai mare criză din ultima sută de ani„, a scris ministrul pe Facebook.

El afirmă că este evident că guvernul PNL a gestionat foarte bine această perioadă de criză în condiţii extrem de dificile.

”Dar scăderea preţurilor în luna august este o veste foarte proastă pentru trompetele socialiştilor (jurnalişti, influenceri, etc). Aceştia trebuie să se chinuie astăzi mai mult că oricând şi să facă din aceasta ştire pozitivă una negativă. Să vedeţi ce contorsiuni logice vor face să schimbe scăderea în creştere. Pentru socialişti şi trompetele lor este o zi îngrozitoare. Ca fiecare zi din guvernarea PNL care arata că Romania poate să fie guvernată bine şi cu rezultate în cele mai dificile condiţii şi cu un Parlament ostil„, conchide ministrul de Finanţe.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august, de la 2,8% în luna iulie, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).