Rectificarea bugetară prevede suplimentarea bugetului Ministerului Finanţelor cu 3,16 miliarde de lei. Din această sumă trei miliarde sunt sub titlul “acţiuni generale”. Banii vor alimenta Fondul de Rezervă Bugetară pentru a fi alocaţi autorităţilor locale, au precizat surse politice.

Florin Cîţu dă mai mulţi bani primarilor la rectificare pentru a fi votat preşedinte PNL

„Sunt fondurile stabilite pentru alocări către autoritățile locale, în contextul congresului PNL”, au declarat surse liberale pentru Profit.ro.

Astfel, o treime din suma de 8,99 miliarde prevăzută în plus pentru rectificare va alimenta Fondul de rezervă la dispoziția premierului Florin Cîţu.

La începutul anului, în Fondul de rezervă bugetară existau 590 milioane de lei.

În schimb, Ministerul Dezvoltării primește doar 1,84 miliarde lei în condițiile în care are nevoie de minimum 4 miliarde de lei până la finalul anului pentru achitarea facturilor pentru lucrări PNDL 1 și 2 și alte tipuri de lucrări, mai spun sursele citate.

În tot acest timp, premierul Florin Cîţu a transmis public că solicită „responsabiltate și performanță de la toți miniștrii”, arătând că în loc de aproape 9 miliarde prevăzute la rectificare, i-au fost cerute fonduri totale de 40 miliarde de către ministere.

„”Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți”, a afirmat prim-ministrul.