Premierul Florin Cîțu a participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției alături de Raed Arafat pentru a se asigură că românii au tot ce trebuie pentru a trece peste valul trei al pandemiei.

România crește numărul paturilor ATI din spitale. Florin Cîțu a anunțat măsurile prin care se dorește ca România să treacă cu bine peste cel de-al treilea val al pandemiei COVID.

Prin urmare, autoritățile vor crește numărul real de paturi ATI la 1.600, asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienți COVID, asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale, un plan pentru situația în care vor fi nevoie de detașări de cadre medicale și continuarea vaccinării în forță.

România crește numărul paturilor ATI din spitale

”Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție.

Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere. Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță.
Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți” , este mesajul postat de premierul Florin Cîțu pe Facebook.