Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Florin Cioabă a suferit un infarct

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a suferit un infarct şi se află în comă profundă.

CioabaCioabă se afla în timpul vacanţei, în Antalya, Turcia, când a suferit atacul cardiac, incident ce s-a petrecut în această dimineaţă.
Florin Cioabă, de 59 de ani, s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în orașul Târgu Cărbunești, Gorj, fiind fiul lui Ion Cioabă (1935-1997), bulibașă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca „rege internațional al ţiganilor”.

S-a mutat împreună cu tatăl său în orașul Sibiu în anul 1963 și s-a căsătorit conform tradițiilor țigănești la vârsta de 14 ani, cu Marica. A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, „regele” Ion Cioabă a fost o persoană foarte bogată. În anul 1996, toată familia sa s-a lepădat de legea țigănească și s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, în 1997, tot în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a fost moștenit titlul de „rege al tiganilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal, afiliat la Congregația Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A. După afirmațiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetățeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier județean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creștin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianței pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Județean.

 

 

blank