Florin Călinescu
Politic

Florin Călinescu și-a anunțat candidatura la Președinție. Cine îl va sprijini pe omul de televiziune

Florin Călinescu a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Actorul a spus şi ce va face imediat după ce va fi ales președinte al României.

Florin Călinescu a declarat luni seară că va candida la alegerile prezidențiale. Asta în cazul în care va observa un sprijin popular pentru noua sa formațiune. Mai exact, Florin Călinescu a fost întrebat de Mihai Gâdea dacă va candida, iar răspunsul actorului a venit imediat:

„Dacă ajung președinte fac un referendum cu 200 de subiecte”, a spus actorul.

Florin Călinescu și-a anunțat candidatura la Președinție. Cine îl va sprijini

Florin Călinescu şi-a surprins urmăritorii cu o postare. Actorul a făcut public un mesaj în care lasă să se înțeleagă că ia în calcul revenirea în politică.

„Cred ca ma implic. Politic. Dar depinde foarte mult de voi! Adaug. Pentru ca sunt câțiva care delireaza: e un partid nou. NOUNOUȚ!”, a scris actorul.

Actorul a specificat că se referă la un partid proaspăt înființat

„Întîi accesăm europarlamentarele să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care-l voi accesa, pe 8-9 martie fac anuntul, atunci mergem mai departe daca există un suport serios. La europarlamentare eu cred că putem vorbi de 2-3 poziții, asta înseamnă în jur de 500.000 de voturi, asta înseamnă că și parlamentarele sunt asigurate”, a declarat Călinescu.

Actorul a precizat, în acest context, că va candida și la alegerile prezidențiale:

„Spun acum Da. Depinde de populație și numai de populație”, a continuat acesta, „nu mă văd inferior niciunuia dintre candidații anunțabili”.

Florin Călinescu

 Sursa foto: Facebook

Florin Călinescu vrea un Referendum

Actorul a mai spus că dacă este ales președintele țării, va face un referendum.Una dintre temele referendumului ar fi pentru modificarea Constituției. Actorul spune că ar dori ca România să devină republică prezidențială.

„Voi întreba populația dacă nu e cazul să facem republică prezidentială. Aș introduce și vot obligatoriu. Tu nu poti să fii cetățean al cetății dacă nu te exprimi când contează. Ți-e scârbă? Ia un Colebil sau Espumisan”, a spus Florin Călinescu.

Mulţi cred că este vorba de AUR, deşi a spus clar că este vorba de un partid nou. Acum un an, când încă ocupa funcția de președinte al Partidului Verde, doi dintre copreședinții acestui partid l-au acuzat pe Florin Călinescu că ar fi manifestat intenții de colaborare cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Marius Lazăr a afirmat că existau anumite conexiuni între Florin Călinescu și liderul AUR, George Simion, într-o perioadă în care actorul era în fruntea Partidului Verde, potrivit capital.ro.

blank