Showbiz

FLORIN CALINESCU, ACTORUL CARE PUTEA SA FIE PRESEDINTELE ROMANIEI

Doina Gradea a fost timp de doua decenii asistenta lui Adrian Sarbu, boss-ul televiziunii din Pache Protopopescu. Ea a decis sa publice pe blogul „Oare sunt un porc” amanunte din viata lui Flooooooriiiiiin Calineeescuuuuuu! Realizatorul emisiunii „Chestiunea zilei” avea, in anul 2000, cel mai mare salariu din Romania, putea sa candideze la presedentie si isi spiona angajatii din buda. „Este printre cele mai mari vedete de televiziune din Romania, un actor care pentru o scurta perioada a devenit cea mai influenta persoana din tara!” a scris Doina Gradea. A crescut fabulos, ca Praslea, cu programul de dimineata de la ProTv, participarea la revelioane, concursuri, show-uri televizate avandu-i ca invitati pe presedintii de stat, si apogeul, emisiunea „Chestiunea zilei”. 
 
FLORIN CALINESCU-FANE (22)Florin avea trupa lui de băieţi cu care făcea ”Chestiunea zilei” , oameni căutaţi şi aduşi de el, învăţaţi de el ce să facă, cum să facă, practic, inventaţi sau reinventaţi de el.
Avea obiceiul sa-si plateasca oamenii din echipa cu bani cash, direct din mana lui, pentru a se uita in ochii lor. Voia sa-i vada cum primesc banii, sunt sau nu multumiti, sunt sau nu de ajuns? Si mai dorea ca acestia sa stie ca el este seful, ca datorita lui sunt ceea ce sunt, vedete!
 
La un derby Steaua-Dinamo, spectatorii l-au zarit in tribuna. Au lasat fotbalul deoparte, facandu-i cu mana. Atunci si-a pus intrebarea daca sa candideze la presedentie, ca tot el sa-si raspunda: NU!
 
„Calinescu era o fire complicata. Stia sa faca cel mai bine televiziune. Putea sa tina emisiuni de orice gen si oricat de lungi. Batea tot in audiente!”, povesteste Gradea.
 
Cum dupa orice marire vine decaderea, parasirea ProTV-ului in 2001 a pornit declinul. A plecat pentru ca nu a vrut sa fie coleg de trust cu Adrian Paunescu.
 
„Plecarea lui de la ProTv a fost o mare lectie pentru oricine isi inchipuie ca e de neinlocuit in orice domeniu, fie el si televiziune!”, a concluzionat Doina Gradea.