Sport

Florian Walter, martor in dosarul in care Dan Capra l-a turnat pe fostul primar al Ploiestiului

Omul de afaceri Florian Walter, fost actionar majoritar al FC Petrolul, s-a prezentat astazi la DNA Ploiesti, unde a fost citat ca martor in dosarul privind finantarea echipei de fotbal cu bani de la bugetul local, dosar in care este arestat fostul primar Iulian Badescu.

florian-walter-ancheta-de-ce-ar-fi-ancheta1352908487

Florian Walter, acum finantator al echipei Universitatea Cluj, a venit, vineri, la DNA Ploiesti, in jurul orei 12:00, spunand ca a fost chemat ca martor.

Surse judiciare sustin ca Florian Walter, fost finantator al clubului de fotbal ploiestean in perioada 2012 – 2013, inainte ca echipa sa fie preluata de catre Daniel Capra, a fost citat la DNA ca martor in dosarul privind finantarea cu bani de la bugetul local a clubului ploiestean. In acest dosar, fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, care a demisionat din functie luna aceasta, este arestat preventiv sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu.

Florian Walter a fost si unul dintre actionari echipei Dinamo, club de la care s-a retras in 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar in vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul cu 17 jucatori de la echipa ardeleana, pe care i-a transferat gratuit la gruparea prahoveana. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

De altfel, la ora transmiterii acestei stiri Iulian Badescu si denuntatorul acestuia, Daniel Capra, se afla la sediul DNA Ploiesti, unde este programata o confruntare intre cei doi in fata procurorilor.

La intrarea in sediul DNA Ploiesti, fostul edil Iulian Badescu a spus ca el crede ca a fost adus pentru o confruntare cu denuntatorul sau.

Aceasta confruntare intre Capra si Badescu fusese programata saptamana trecuta, insa nu a mai avut loc intrucat aparatorii lui Iulian Badescu nu studiasera dosarul.

Daniel Capra este denuntator in dosarul de coruptie al fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu, iar fratele sau Capra, Nicolae, si concubina acestuia sunt martori.

blank