Florian Tudor
Actualitate, Featured

Florian Tudor, proleclit Rechinul, interlopul din fruntea listei FBI, capturat

Florian Tudor, alias Rechinul, presupusul lider al mafiei române în Mexic, beneficiarul unui mandat de arestare în România, a fost arestat la Quintana Roo.

Florian Tudor va fi extrădat? Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă că va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian, urmărit internaţional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de către Tribunalul Bucureşti, care a fost arestat, în Mexic.

Potrivit unui comunicat al MJ, cetăţeanul român a fost arestat provizoriu, joi, în Ciudad de Mexico, în vederea extrădării către România.
Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă.Potrivit comunicatului, autorităţile mexicane au colaborat cu cele române cu celeritate şi eficienţă. Ministerul Justiţiei a beneficiat de asistenţa Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

„Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat. Ministerul Justiţiei din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuţiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”, a adăugat ministerul.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la cererea structurii centrale a acestei instituţii, pe 23 martie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la şantaj şi şantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, din data de 7 aprilie.

Florian Tudor, alias „Rechinul”, presupusul lider al mafiei românești din Mexic, a fost arestat în Quintana Roo, joi seara de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor rapoarte, omul de afaceri este reținut printr-un ordin în scopuri de extrădare.

Procuratura Generală din Mexic a anunțat, joi, că l-a reținut pe Florian Tudor, un presupus lider al mafiei românești care opera în Quintana Roo, informează presa mexicană.

După mai bine de doi ani de când este căutat de FBI, DEA şi DIICOT, Florin Tudor zis Rechinu, un craiovean stabilit în Cancun, Mexic, a fost arestat și urmează să fie extrădat. Mandatul de arestare provizorie în scopuri de extrădare a fost acordat de un judecător de supraveghere.

În iunie 2020, Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI) și Quinto Element Lab au publicat o anchetă asupra grupului infracțional din România, presupus condus de Tudor, care ar fi jefuit milioane de dolari prin bancomate modificate, toate plasate în destinații turistice, atracții precum Cancun, Puerto Vallarta și Bahía de Banderas.

Prin aceste bancomate, a dezvăluit ancheta comună, cardurile turiștilor au fost clonate pentru a li se fura bani.

Înșelătoria a durat până la mijlocul anului 2019, astfel încât suma furată prin aceste bancomate ar putea însuma 1,2 miliarde de dolari, a arătat ancheta.

Acest raport a subliniat, de asemenea, că autoritățile americane, române și mexicane l-au identificat pe Tudor drept presupusul lider al bandei criminale, acuzații pe care el le-a negat.

Cu banii obtinuţi, Rechinu şi-ar fi construit un imperiu imobiliar la Craiova, Cancun şi în Brazilia. Gruparea lui Rechinu este considerată una foarte periculoasă. Interlopul este acuzat că ar fi comandat asasinarea unui fost bodyguard al său, Sorinel Marcu. Acesta a fost împuşcat în cap de un mexican, pe 11 iunie 2018. Era la volanul maşinii sale, în Cancun. Potrivit jurnaliştilor de la krebsonsecurity.com, Marcu ar fi fost ucis pentru că se pregătea să colaboreze cu FBI.

El Tiburon, arestat şi eliberat în 2019, ar fi făcut afaceri cu El Chapo

Capul reţelei, craioveanul Florian Tudor, a fost arestat în 2019 dar a fost eliberat după puţin timp.

Tudor este unul dintre cei cărora le-au fost blocate conturile în operaţiunea „Caraibe”, având ca obiectiv destructurarea reţelei şi desfăşurată în perioada în care românii veniţi în scop turistic la Cancun au început să fie sechestraţi de poliţie pe aeroport, în baza unei aşa-numite alerte colective de securitate.

În timp ce turiştii sosiţi de la Bucureşti erau reţinuţi pe aeroport, cu paşapoartele şi telefoanele mobile confiscate, altor numerori români, de astă dată din gruparea lui Florian Tudor, le erau blocate conturile.

Tranzacţiile suspecte investigate de autorităţile mexicane anti-fraudă se ridică la zeci de milioane de dolari însă prejudiciul provocat de gruparea care, în timp, a ajuns la circa 1.000 de membri este estimat la 1,2 miliarde de dolari.

Locotenentul Rechinului, executat cu focuri de armă în plină stradă

Presa mexicană a scris că gruparea lui El Tiburon ar fi făcut afaceri cu cartelul condus, în trecut, de celebrul Joaquin „El Chapo” Guzman, condamnat între timp la închisoare pe viaţă şi deţinut într-un penitenciar din SUA.

Până în prezent, „Rechinul” Florian Tudor pare greu de anihilat: în urma unui conflict cu un locotenent al său, Constantin Marcu, acesta din urmă a fost înjunghiat, dar a supravieţuit.

După externarea din spital, subordonatul rebel a fost executat prin împuşcare în plină stradă, la mică distanţă de casa „Rechinului”.