Actualitate, Stiri

Firmele şi casele lui Georgică Cornu sunt perchiziţionate de dimineaţă

Omul de afaceri, care are un mandat de aducere, este acuzat de evaziune de 61 mililoane lei

georgica cornu

Percheziţii joi dimineaţă la firmele şi casele afaceristului Georgică Cornu, care este acuzat de evaziune fiscală.

Georgica Cornu a fost preluat de oamenii legii, din Bucuresti, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere. Omul de afaceri va fi insotit spre Timisoara de politisti. El va fi audiat de procurorii DIICOT in legatura cu acuzatiile privind tunul de 61 de milioane de lei dat statului roman cu ajutorul mafiei tiganesti a facturilor falsificate de lideri ai rromilor din Strehaia, scrie opiniatimisoarei.ro.

Peste 20 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false, în acest caz fiind vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu, susţin surse din rândul anchetatorilor. Sunt vizate adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, între care sediile grupului de firme Izometal – Confort din Timişoara deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia.

Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procuroorii DIICOT Timişoara.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu.

Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, Cornu a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii.