Actualitate, Featured

Firea vrea ca Metroul sa fie in subordinea PMB

 Firea vrea  ca metroul  să fie transferat în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, document strategic coordonat de specialiştii BERD. Firea cere ministerului Transporturilor să găsească soluţii urgente pentru a evita o greva generală care ar putea bloca Bucureştiul.

“Greva generală de la metrou anunţată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureştiul. Solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaţilor Metrorex, astfel încât greva să fie anulată (…) Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţă bucureştenilor”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis Mediafax.

Sursa citată precizează că în întâlnirile directe pe care Gabriela Firea le-a avut cu miniştrii Transporturilor a cerut în mod repetat ca metroul să fie transferat la administraţia locală.

„Am solicitat ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, astfel încât să putem investi şi asigura un transport public modern, integrat şi eficient, aşa cum se întâmplă în toate oraşele europene dar, ca şi în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru că situaţii că cea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare. Dacă nu se doreşte transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiştilor BERD, măcar să se transfere staţiile, care arată deplorabil şi pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranţă şi confortul celor aproape 1 milion de bucureşteni care folosesc zilnic metroul”, spune Gabriela Firea.
Aceasta menţionează că în acest moment nu poate interveni în aplanarea conflictului, singura măsură care poate fi luată fiind aceea de a suplimenta transportul de suprafaţă în zilele de grevă.

„Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsură va fi menţinută şi în afară orelor de vârf, până la reluarea circulaţiei pe reţeaua de metrou”, menţionează sursa citată.

Sindicaliştii de la Metrou au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 – 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

blank