Firea vine cu noi propuneri privind proiectul care prevede interzicerea maşinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei şi introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt din Bucureşti sau Ilfov. Acestea se referă la posesorii de mașini poluante care locuiesc în centrul Capitalei și la taximetriști.

„Dacă posedă acum un automobil poluant, în zona centrală nu va mai avea acces, iar în restul Bucureștiului va trebui să plătească o vinietă – și nu e ieftină. Dacă acele persoane trăiesc în centru, aici apare problema, pentru că nu vor mai putea pleca de acasă cu mașina și dacă sunt plecați în vacanță, de la 1 ianuarie vor avea o problemă. Special pentru această categorie analizăm includerea rezidenților din zona centrală care sunt proprietarii unor mașini non-Euro într-un program prin care, împreună cu Primăria Capitalei, să fie sprijiniți, dacă nu mai au mașini, să își ia una nepoluantă, daca au una să renunțe la ea și să existe o despăgubire sub formă de vouchere”, a spus Gabriela Firea.

Ea a vorbit și despre problema taximetriștilor, în condițiile în care unele dintre taximetrele din București sunt poluante.

„Una e să faci un drum, două, în Capitală, cu o masină poluantă, și alta e să faci zeci de curse. Am început dialogul cu firmele care dețin taximetre și cu taximetriști independenți, vrem sa discutăm cu ei și împreună să găsim o soluție ca și taxiurile să se înscrie în această luptă cu poluarea și aglomerația”, a continuat Firea.

Primăria Capitalei a lansat luna trecută în dezbatere publică un proiect care prevede interzicerea maşinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei, precum şi introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt din Bucureşti sau Ilfov. Proiectul va fi în dezbatere până pe 30 septembrie.

Firea a anunţat că va veni în şedinţa CGMB din octombrie cu acest proiect și că va ţine cont de ceea ce i-au transmis cetăţenii.

gabriela firea, masini poluante, poluare bucuresti, vinieta bucuresti