Politic, Stiri

Firea (PSD): Editorii au făcut lobby pentru a discredita Ministerul Educaţiei şi a bloca apariţia noilor manuale

Vicepreşedinta PSD Gabriela Firea consideră că editorii au făcut lobby pentru a discredita ministerul Educaţiei şi a bloca apariţia noilor manuale şcolar, scrie Agerpres.

gabriela-firea

„Elevii claselor I şi a II-a nu au avut pe băncuţe manuale, la deschiderea anului şcolar. Toţi cei care au comentat public acest aspect s-au grăbit să arunce cu pietre în ministerul Educaţiei, fără a vedea care este, de fapt, cauza reală a acestei întâmplări nefericite. Vina pentru lipsa manualelor aparţine editorilor, care îşi apără interesele financiare şi afacerile pe care le fac pe spatele elevilor. Aceştia au făcut lobby în presă şi pe lângă politicienii din opoziţie pentru a discredita Ministerul Educaţiei şi a bloca apariţia noilor manuale”, susţine Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Vicepreşedinta PSD adaugă că Ministerul Educaţiei a demarat un proces dorit şi cerut „de multă vreme” de profesori, elevi şi părinţi.

„Este vorba despre revizuirea şi modernizarea manualelor, multe dintre acestea fiind vechi de 10-15 ani. Mai mult, pentru a conecta şcoala românească la realităţile societăţii contemporane, pentru a creşte atractivitatea şcolii şi a o face mai competitivă, ministerul doreşte introducerea, în paralel cu manualele clasice, tipărite, şi a celor în format digital. Acest lucru distruge afacerile cu manuale şi materiale auxiliare şi demantelează reţelele din şcoli care trag, an de an, bani din buzunarele părinţilor. Aceasta este miza reală. De aceea se doreşte discreditarea ministrului Educaţiei, cel care vrea să pună punct afacerilor pe seama şcolii”, mai precizează senatoarea PSD, în comunicatul citat.

blank