Actualitate, Featured

Firea o laudă pe Dăncilă pentru că a vrut să aiba întâlniri cu oamenii

Gabriela Firea a precizat, vineri, că şi Viorica Dăncilă este om, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va întâlni în campania pentru prezidenţiale cu oamenii, însă refuză dezbaterea cu fostul premier.

„Era bine să dezbată şi cu Firea. Am înţeles că a spus domnul Iohannis că vrea să se întâlnească cu oameni. Întreb şi eu – nu retoric: doamna Dăncilă nu este om? Înţeleg că dacă e candidat PSD, e femeie, este fost prim-ministru, e candidatul din turul al doilea – toate aceste aspecte o configurează a fi subom? Asta mă duce cu gândul când aud o declaraţie de tipul: Vreau să mă întâlnesc cu oameni”, a spus Firea la România TV.

Primarul Capitalei a mai precizat că preşedintele României nu este într-o „poziţie bună” dacă refuză dialogul.

La ora transmiterii ştirii, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, îl aşteaptă pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, la Palatul Parlamentului, cu o scenă pregătită pentru dezbatere, în spatele celor două pupitre amplasate fiind trecute numele candidaţilor.

În replică la invitaţia fostului premier, în cursul zilei de vineri, Klaus Iohannis a afirmat că a vrut ca în această campanie electorală să întâlnească cât mai mulţi oameni şi o lasă pe Viorica Dăncilă să îşi facă singură campanie.

„Eu am spus din capul locului că în această campanie vreau să întâlnesc cât mai mulţi oameni şi am reuşit. O astfel de campanie este o ocazie extraordinar de bună de a intră în contact cu oamenii şi asta am făcut. Sunt bucuros şi mulţumit că am făcut-o”, a spus Iohannis.