Featured, Social

Firea anuntă că în 6 luni deschide un centru pentru tinerii dependenți de droguri

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, că peste şase luni va inaugura un centru medico-social pentru persoane tinere dependente de droguri, care s-au îmbolnăvit de HIV sau de TBC.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că în premieră în România va fi deschis în Bcuureşti un centru socio-medical pentru îngrijirea tinerilor care au ajuns dependenţi de droguri şi, în plus, s-au îmbolnăvit de TBC sau HIV.

“Vom deschide în maximum 6 luni un centru socio-medical pentru îngrijirea acestor persoane care au ajuns dependente şi în plus s-au îmbolnăvit de TBC sau HIV. Nu este doar un centru medical, ci şi un centru social. Aceste persoane vor fi tratate de dependenţă şi reintegrate social. Vom sprijini să găsească un loc de muncă, prieteni, să socializeze. De asemenea, cei care nu au casă – şi mulţi nu au un acoperiş deasupra capului – să poată să rămână pe o anumită perioadă în acest centru”, a anunţat Firea la un eveniment dedicat combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor, organizat la Opera Comică pentru Copii.

Ea a precizat că a fost identificat şi un spaţiu în strada Orzari.

La eveniment, institulat “No drugs, no problems”, au mai participat premierul demis Viorica Dăncilă, preşedintele Centrului Internaţional Antidrog şi al Drepturilor Omului, acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Eugen Ilea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, primarul elevilor bucureşteni, Mihail Pop, şi medicul psihiatru şi psihologul Motoescu Eduard.