Actualitate, Featured

Firea a declarat război administratorilor ELCEN. Cere guvernului să ia măsuri împotriva acestora

Primarul general, Gabriela Firea, le solicită autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva administratorului judiciar al ELCEN, potrivit Agerpres.

“A te gândi doar la factura pe care o primeşti tu, ca firmă privată, şi a nu te gândi la cetăţeni şi a face tot felul de speculaţii neavenite şi în afara legii eu nu cred că trebuie să fie permis, de aceea solicit public autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN şi chiar împotriva administratorului special al ELCEN, care, depăşind prerogativele legale, ameninţă populaţia. Apa caldă şi căldura sunt parte a infrastucturii critice, trebuie să aibă continuitate, ca orice serviciu public, prin urmare nu pot fi oprite că spune domnul X sau firma Y”, a precizat Firea, la PMB.

Ea a subliniat că nu se pune problema ca bucureştenii să nu mai aibă apă caldă vara şi apă caldă şi căldură în sezonul rece.

“Consider că războiul declanşat de administratorul judiciar al ELCEN împotriva mea personal, a PMB, a CGMB (…) nu corespunde unei relaţii normale şi în primul rând îşi depăşeşte cu mult atribuţiile date de judecătorul sindic”, consideră edilul.

Ea a amintit că la începutul anului Guvernul a tăiat PMB bugetul cu 30%. “Din acel moment PMB a început să aibă dificultăţi în achitarea tuturor facturilor. (…) Facturile curente ale RADET către ELCEN vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Capitalei va fi reabilitat. (…) Am discutat cu domnul ministru (al Finanţelor – n.r.) şi cu doamna premier şi ni s-a promis că în perioada următoare se va găsi o soluţie financiară legală prin care să ne revenim din punct de vedere bugetar. Nu e vorba despre rea-voinţă, ci despre faptul că am fost în incapacitate de a plăti la zi toate facturile”, a adăugat Firea.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, anunţa pe 4 septembrie că va convoca un comitet al creditorilor pentru a decide dacă producătorul de agent termic va opri livrarea de agent termic către RADET începând cu luna octombrie.

“Ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a plăti subvenţia către RADET, creanţele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadenţa de 90 de zile depăşită. În aceste condiţii, vă informăm că Sierra Quadrant va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceştia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET”, precizau reprezentanţii Sierra Quadrant.