Rusia
International

Finlanda îl avertizează pe Vladimir Putin: Dacă Rusia apelează la o lovitură nucleară, aceasta va fi ultima ei greșeală

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, a spus că probabilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia rămâne ridicată.

Totodată, el a subliniat că dacă țara agresoare va decide să facă un astfel de pas, acesta va fi ultima ei greșeală, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

În același timp, Kaikkonen a asigurat că reacția Uniunii Europene și a NATO la utilizarea armelor nucleare va fi dură. Potrivit șefului departamentului finlandez de apărare: ”Este înțelept să nu vorbim despre repercursiunile exacte la posibila utilizare a armelor nucleare de către Federația Rusă”.

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen a explicat că este important să păstrăm secretul pentru ca Rusia să nu profite de informațiile primite.

În același timp, Kaikkonen consideră important ca abordarea Occidentului față de acțiunile Rusiei și sprijinul pentru Ucraina să rămână unitară.

Este de remarcat faptul că președintele american Joe Biden a numit iresponsabile amenințările nucleare ale dictatorului rus Vladimir Putin. Potrivit acestuia, utilizarea armelor nucleare de către Rusia ar putea duce la un rezultat teribil.

În același timp, pe fondul amenințărilor regulate la adresa Kremlinului cu privire la utilizarea armelor nucleare, SUA, împreună cu aliații săi, au decis să consolideze monitorizarea arsenalului nuclear al Rusiei . În special, serviciile secrete își intensifică eforturile pentru a identifica orice acțiuni ale armatei lui Putin care ar putea indica faptul că președintele rus a ordonat folosirea armelor nucleare.