Toţi cei 573 de migranți recuperaţi din Mediterana de nava de salvare Ocean Viking au fost debarcaţi în Italia, după ce aceasta autorizase acostarea în Sicilia. Până sâmbătă seara, toţi migranţii părăsiseră nava organizaţiei umanitare SOS Méditerranée în portul Augusta, a anunţat ONG-ul duminică, 11 iulie.

Primii migranți cărora li s-a permis debarcarea, vineri, au fost minorii şi persoanele care aveau nevoie de îngrijiri medicale speciale, scrie notimerica.com.

Migranții, obosiți și deshidratați
Autorităţile italiene au impus o carantină de 10 zile pentru echipajul de pe Ocean Viking.

SOS Méditerranée lansase miercuri un apel către Uniunea Europeană pentru „găsirea unui port sigur şi debarcarea migranţilor primiţi la bordul Ocean Viking, cât mai rapid posibil”. Organizaţia era îngrijorată de epuizarea raţiilor alimentare preambalate şi a medicamentelor, precum şi de starea sănătăţii anumitor pasageri, obosiţi şi deshidrataţi după trei zile pe mare înainte de a fi salvaţi.

La 1 mai, nava Ocean Viking a adus în Sicilia alţi 236 de migranţi salvaţi pe mare. Conform Naţiunilor Unite, mai mult de 740 de migranţi s-au înecat în Mediterana în anul în curs.