Actualitate, Stiri

Fiica Regelui Mihai, cercetată în libertate, dar obligată să poarte brățară de monitorizare

Fiica Regelui Mihai, cercetată în libertate, dar obligată să poarte brățară de monitorizare

fiica regelui mihaiFiica Regelui Mihai, principesa Irina a României, este cercetată în libertate pentru organizarea de lupte de cocoşi ilegale, după cum a stabilit un judecător american.

La cererea procurorilor însă, principesa este monitorizată prin GPS cu ajutorul unei brăţări electronice.

Principesa a pledat nevinovată pentru toate capetele de acuzare, în faţa instanţei. Procurorul a atras atenţia judecătorului că principesa Irina ar putea părăsi Statele Unite înainte de primul termen al procesului, programat pentru 15 octombrie, şi să plece în România sau Elveţia, ţară care i-a eliberat paşaportul.

Instanţa a decis, astfel, ca principesei să-i fie confiscat paşaportului şi să i se instaleze o brăţară electronică prin care să fie monitorizată.

Principesa Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, a fost arestată în SUA pentru că ar fi organizat lupte de cocoşi. Ea şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi în Oregon şi riscă zeci de ani de închisoare.

Alături de cei doi au mai fost reţinute alte 16 persoane din Oregon şi Washington. Potrivit procurorilor, Principesa Irina şi soţul său, fost adjunct de şerif, ar fi organizat cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi în perioada 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013. Ei riscă în total 60 ani de închisoare, câte 5 pentru fiecare dintre cele 12 capete de acuzare, dar şi o amendă de 250.000 de dolari. Mai mult, ar putea să îşi piardă ferma.

Alături de soţul său, John Wesley Walker, Irina Walker – fiica Regelui Mihai, principesa Irina a României – sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale.