Autoritățile au depus proiectul în Parlament pentru înjumătățirea termenelor de adopție. Acum, poate dura și trei ani până găsești un copil adoptabil. O familie a înfiat o fetiță de 7 ani, dar aceasta i-a lăsat triști și neconsolați: n-a vrut să stea la ei.

adoptii_47981600

Iulian şi Claudia G., din Iaşi, au fost nevoiţi să aştepte trei ani până să adopte o fetiţă în vârstă de 5 ani.

După ce ne-am dat seama că pe cale naturală nu putem avea un copil şi după trei inseminări nereuşite, am decis în 2011 să depunem dosarul pentru a deveni familie adoptatoare. Am fost la cursuri şi în cele din urmă am primit atestatul. Aveam amândoi o vârstă, aşa că am decis să adoptăm un copil mai mare, cu vârsta de peste 5 ani. După vreun an şi ceva de aşteptare, am intrat în potrivire cu o fetiţă din judeţul nostru, în vârstă de 7 ani. Am fost şi am văzut fetiţa, am îndrăgit-o pe loc şi după cele patru vizite obligatorii, am luat-o acasă“, a povestit Claudia G, după care izbuneşte în plâns.

După câteva săptămâni, ne-am dat seama că nu putem păstra fetiţa. Era foarte ataşată de asistenta maternală unde a crescut şi ne spunea mereu «când mă duceţi la mama»! A fost o tragedie pentru noi“, a declarat Iulian G, care continuă: “Ne-am reînnoit atestatul şi a început din nou o perioadă apăsătoare de aşteptare. Anul trecut, prin toamnă, am intrat în potrivire cu o fetiţă în vârstă de 5 ani, din judeţul Vaslui. Am fost şi am văzut-o de mai multe ori, în week-end-uri venea la noi acasă. Acum suntem foarte fericiţi! O iubim foarte mult pe Andreea! De aceea îi sfătuim pe cei care vor să adopte să aibă răbdare pentru că până la urmă vor reuşi să aibă copilul mult dorit“.