International, Stiri

Fetita acuzata de blasfemie se teme pentru viata ei

Fetita acuzata de blasfemie se teme pentru viata ei 

blankAcum 3 saptamani o fetita de 14 ani din Pakistan a fost acuzata de comunitatea musulmana ca a ars pagini din Coran, aceasta declarand ca de fapt a incercat sa isi faca focul pentru a face de mancare nestiind ca acele hartii sunt niste pagini din biblia musulmanilor. Parerile sunt impartite unii tinand partea fetitei, altii dorind sa o arda de vie ca exemplu pentru blasfemia pe care a infaptuit-o, dar a fost salvata si retinuta de catre autoritati pana la investigarea situatiei. 
Pe numele ei Rimsha Masih, a declarat reporterilor CNN ca ii este teama si crede ca cineva o sa o omoare la un moment dat, deocamdata a ajuns inapoi acasa in familie dar tot se teme. Pe de alta parte a fost intrebata daca a ars foile din Coran cu buna stiinta dar a declarat ca nu si ca acuzatiile ar fi false, s-au mai efectuat speculatii cum ca fetita ar suferi de sindromul Down si ca de aceea nu ar fi stiut ce face.
Rimsha a mai declarat ca respecta Coranul si nu si-ar parasi tara niciodata, tot ce isi doreste este sa isi reia viata pe care a avut-o inainte.
blank