Poluarea ucide milioane de persoane din întreaga lume, cauzând boli de inimă, infarcturi şi cancer la plămâni, potrivit unui studiu internaţional, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Majoritatea deceselor survenite din cauza poluării aerului, aproximativ 92%, au loc în statele sărace şi cele cu venituri medii, dar şi în cele industrializate rapid precum India, Banglades, India, Madagascar, unde poluarea are legătură cu cel puţin o pătrime dintre decese.

”Poluarea este mult mai mult decât o provocare legată de mediu, este o ameninţare profundă ce afectează multe aspecte ale sănătăţii umane şi stării de bine”, a declarat Philip Landrigan, profesor la Şcoala de Medicină Icahn din SUA, cel care a condus studiul, scrie Mediafax.

Citeste si...
Schimbarile climatice ne vor arde la buzunar. Factura Verde nu este ieftină deloc

Potrivit cercetării, în 2015 poluarea a avut legătură cu moartea a aproximativ nouă milioane de persoane. Aerul poluat ar fi contribuit la decesele a aproape 6,5 milioane de oameni.Răspândirea bolilor gastro-intenstinale şi parazitare au dus la moatea a aproape 1,8 milioane de persoane.

La acest studiu au participat 40 de cercetători internaţionali, iar datele acestuia au fost publicate vineri.