Femeile au sechele mai puternice și de mai lungă durată decât bărbații, după infectarea cu COVID
Actualitate, Featured

Femeile au sechele mai puternice și de mai lungă durată decât bărbații, după infectarea cu COVID

Femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite, arată datele celui mai recent studiu.

Sechele MAI MARI pentru femeile infectate cu noul coronavirus. Printre aceste simptome sunt oboseala, respiraţia dificilă şi depresia.

Sechele MAI MARI pentru femeile infectate cu noul coronavirus. Cele trei efecte care durează pe o perioadă lungă de timp!

Sorin Rugină, a venit cu noi informaţii despre aceste efecte, care trebuie încadrate într-un tablou general al analizei simptomelor la toți pacienții care au fost externați din spitale și care figurează ca vindecați.

„La modul general e acceptat că infecția, dacă se vindecă sau ne debarasăm de virus, cam în patru săptămâni, lasă în urmă o serie de simptome.

Tot ce e peste 12 săptămâni e conceput în sindromul post-Covid, care are o serie de manifestări restante, unele cu caracter sechelar, adică rămân pe perioade lungi și nu retrocedează, sunt cauzate de faptul că virusul, în faza acută, determină un sindrom inflamator.

Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie. Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației.

Cortegiul de simptome afectează toate aparatele și organele, ne interesează în principal cele pulmonare. Sunt și simptome cardiovasculare, neuropshiatrice, cardiace”, a explicat medicul. Pe de altă parte, copiii cu vârste mai mici de 10 ani prezintă niveluri de anticorpi mai mari după infectarea cu noul coronavirus în comparaţie cu adolescenţii şi cu adulţii, potrivit unui studiu publicat luni.

Acest studiu, realizat de Weill Cornell Medicine şi publicat în revista ştiinţifică JAMA (Journal of the American Medical Association), ar putea să răspundă, parţial, la o întrebare care este în continuare studiată intens de către cercetători: De ce sunt copiii mai puţin afectaţi de formele simptomatice de COVID-19?

Oamenii de ştiinţă au analizat peste 31.000 de teste serologice (pentru a măsura prezenţa anticorpilor în sânge) realizate la New York între lunile aprilie şi august din 2020. Ei s-au concentrat asupra acelora care s-au dovedit pozitive şi care indicau astfel o infecţie precedentă cu COVID-19.

blank