Sport, Stiri

Federaţia Română de Fotbal are de astăzi un nou şef

La numai 29 de ani, Răzvan Burleanu, va conduce fotbalul românesc

burleanu_

Astăzi au avut loc alegerile pentru preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. După şocul arestării de ieri a lui Gică Popescu, principalul candidat al alegerilor, astăzi a venit bomba! Răzvan Burleanu, de 29 de ani, l-a învins pe Vasile Avram în turul II al alegerilor de la Casa Fotbalului şi este noul preşedinte al FRF. Burleanu a primit 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 58, câte a avut Vasile Avram.

În primul tur au s-a votat astfel: 59 – Vasile Avram, 72 – Razvan Burleanu, 31 – Gheorghe Chivorchian, 1 – Sorin Raducanu, 14 voturi anulate.

Înainte de a se trece la alegeri, Federaţia a stabilit ca fostul preşedinte, Mircea Sandu, să primească o rentă viageră de 75.000 de euro pe an (6.250 euro/luna). Renta e chiar mai mare decat salariul pe care acesta il avea ca presedinte al FRF (6.000 de euro). Sandu va mai beneficia de o masina cu costuri acoperite din partea FRF si de o secretara.

Mircea Sandu a spus în discursul său că iubeşte pe toată lumea, inclusiv pe Adrian Mititelu. După nici o oră, Sandu a ameninţat că-l evacuează pe Mititelu. Patronul de la Universitatea Craiova a cerut dezafilierea CSU Craiova!

“Nu există nici o decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a CS Universitatea Craiova. Afilierea e abuzivă şi ilegală pentru că acest club a intrat abuziv în Liga a II-a. Faceţi o mare greşeală. Măcar ultima Adunare Generală să fie democratică. Va costa mult federaţia. Aţi mai făcut o greşeală acum un an de zile, nu faceţi încă una acum”, a spus Mititelu.

La rândul său, Mircea Sandu a replicat că îl va da afară din sală pe Mititelu dacă îi intimidează pe membrii AG: “Haideţi să terminăm cu ameninţările. Este democraţie, dar nu este lipsă de respect. Domnul Mititelu, aveţi dreptul democratic la un singur vot, ca orice membru. Propun afilierea şi dezafiliera definitivă a echipelor propuse. Domnule Mititelu, dacă îi ameninţaţi pe membrii adunării sau îi intimidaţi vă voi da afară din sală. Am să cer să fiţi expulzat din sală la acest punct. Faceţi toate acţiunile la care aveţi dreptul în instanţă. Nu vreau să stau toată ziua. Domnul Mititelu, vă rog ieşiţi din sală dacă nu lăsaţi oamenii în pace, vă rog să ieşiţi din sală. Iar ne facem de râs? Hai, Mititelu, că mă înnebuneşti, «sit down, please». Ce o face nevastă-ta cu tine, cu tine vorbesc?”.

În cele din urmă s-a decis amânarea afilierii definitive a CS Universitatea Craiova până când Comisia Juridică îşi va spune punctul de vedere.

În fine, după desemnarea tânărului Răzvan Burleanu, Mitică Dragomir a ţinut să declare că destinul FRF va fi cu totul schimbat şi că Mircea Sandu va fi regretat de toată lumea.