UEFA a deschis o investigație împotriva Federației Germane de Fotbal după meciul Portugalia – Germania de la EURO 2020, încheiat

Motivul anchetei este banderola purtată de căpitanul nemților, Manuel Neuer.

UPDATE, ora 23:00: Potrivit L’Equipe, UEFA a decis că în speța Germaniei nu se impune nicio sancțiune.

Federația Germană de Fotbal, investigată de UEFA din cauza lui Manuel Neuer 

Jucătorul celor de la Bayern Munchen, desemnat de Joachim Low căpitanul reprezentativei Germaniei, a purtat o banderolă în culorile drapelului comunității LGBT, iar acest lucru este interzis de regulamentul forului european pentru că este considerat un simbol politic.

”Este inadmisibil! Ne aflăm în ”Luna de Mândrie” (n.red. dedicată comunității LGBT), iar la cel mai important eveniment sportiv al lunii nu ar trebui să apară o banderolă de căpitan în culorile curcubeului? UEFA ar trebui să se gândească ce reprezintă asta. A fost important pentru noi ca Neuer a purtat acea banderolă de căpitan”, a declarat un purtător de cuvânt al Asociației LGBT, citat de NTv.

Înaintea Campionatului European, UEFA a lansat o campaniei împotriva discriminării.

”Este foarte motivant să vezi o generație tânără de fotbaliști de top care se folosesc de influența lor pentru a protesta împotriva discriminării și să atragă atenția asupra acestui fenomen. Susținem această cauză și vom folosi amploarea fenomenului EURO 2020 pentru a promova această campanie

Nu doar jucătorii, ci noi toți ar trebui să fim modele în lupta împotriva discriminării. Nu contează dacă cineva este faimos sau nu, toți avem o responsabilitate să avem un impact pozitiv în mediul de unde venim”, spunea Aleksander Ceferin, pe site-ul oficial UEFA.