FDA
Featured, International

FDA: Vaccinul Johnson & Johnson previne formele grave de COVID și se face într-o singură doză

Autoritățile de reglementare americane FDA au constatat că vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient împotriva Covid-19 după o singură doză.

Potrivit BBC News, asta deschide calea pentru autorizarea celui de-al treilea vaccin Covid-19 în SUA, posibil peste câteva zile.

J & J ar fi o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Moderna, mai ales că poate fi păstrat într-un frigider, spre deosebire de celelalte, care au nevoie de congelator.

Studiile au constatat că Johnson previne cazurile grave de Covid-19 și este eficient în proporție de 66 % în general, pentru a preveni cazurile moderate.

Compania a fost de acord să livreze în SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. Marea Britanie, UE și Canada au comandat, de asemenea, doze, iar 500 de milioane de doze au fost, totodată, comandate, prin intermediul sistemului Covax, pentru aprovizionarea țărilor mai sărace.

Documentul informativ publicat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) oferă mai multe detalii cu privire la datele transmise de autoritatea de reglementare de către Janssen, o ramură farmaceutică a Johnson & Johnson. FDA concluzionează că vaccinul Johnson & Johnson are „beneficii cunoscute” în reducerea atât a bolilor simptomatice, cât și a bolilor severe.

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au constatat că eficacitatea Johnson & Johnson împotriva celor mai grave rezultate ale virusului a fost „la fel de ridicată”, dar protecția generală a fost mai mică în Africa de Sud și Brazilia, unde variantele mutante de virus au devenit dominante.

Mai trebuie subliniat faptul că nu au existat decese în rândul celor care au primit vaccinul și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.