FC Barcelona
Featured, Sport

FC Barcelona, Joan Laporta își dorește un nou antrenor

FC Barcelona a făcut un pas greșit în lupta pentru titlu, joi, după eșecul cu Granada, scor 1-2, iar catalanii au ratat șansa de a urca pe primul loc.

Ratarea titlului ar fi sinonimă cu demiterea antrenorului Ronald Koeman, scrie publicația Cuatro, citată de As, care anunță că olandezul are locul asigurat pe banca formației blaugrana doar dacă va reuși să realizeze eventul. FC Barcelona a câștigat deja Cupa Spaniei, însă are o misiune dificilă în La Liga, contra celor de la Atletico și Real Madrid.

Xavi l-ar putea înlocui pe Ronald Koeman la Barcelona
Sursa citată scrie că președintele Joan Laporta se pregătește deja pentru schimbarea antrenorului și a luat legătura cu Xavi Hernandez, fostul mare jucător al Barcelonei, care antrenează acum în Qatar, la Al Sadd.

Conducătorul Barcelonei i-ar fi solicitat fostului mijlocaș să nu își prelungească înțelegerea cu Al Sadd, scadentă în iunie, în ciuda faptului că Xavi „are pe masă un contract pe doi ani”, cu o clauză care i-ar permite să plece pe Camp Nou, în cazul în care va apărea o ofertă.

Joan Laporta, care a devenit noul președinte al Barcelonei în martie, ar fi dispus să îl păstreze pe Ronald Koeman la cârma echipei doar dacă va reuși să câștige titlul. Principala variantă pentru înlocuirea olandezului era Julian Nagelsmann, de la Leipzig, însă germanul a semnat recent cu Bayern, astfel că s-a ajuns la varianta Xavi – una care a mai fost vehiculată și în trecut.

Ronald Koeman a transmis, recent, că președintele Laporta i-a arătat susținere de la preluarea mandatului, însă a admis că ar putea pleca mai devreme de finalul contractului (iunie 2022), dacă situația o va cere.

Xavi a antrenat până acum doar la Al Sadd, din 2019, formație alături de care a câștigat titlul și Cupa din Qatar. Mijlocașul a jucat la prima echipă a Barcelonei în perioada 1998-2015, acumulând 767 de prezențe în tricoul blaugrana.

49 de meciuri a strâns Koeman la Barcelona, înregistrând 33 de victorii, șase remize și 10 înfrângeri

1

Clasamentul din Liga, cu cinci etape înainte de finalul sezonulu

blank