FBI atrage atenția asupra faptului
Featured, International

FBI atrage atenția asupra faptului că Rusia foloseste un soft special pentru atacuri cibernetice

Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională şi Biroul Federal de Investigaţii au anunţat,  joi, că au depistat un instrument de atacuri cibernetice al serviciilor secrete ruse, FBI atrage atenția asupra faptului că Rusia foloseste un soft pentru atacuri cibernetice informează agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

Direcţia Centrală de Informaţii (GRU), serviciul militar rus de informaţii externe, utilizează softul “Drovorub” pentru a comite atacuri cibernetice asupra sistemelor de operare Linux, au comunicat Agenţia pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Sistemul Linux este folosit în principal în infrastructura de servere.

Avertismentul lansat de autorităţile din Statele Unite este unic, dat fiind că atribuie direct atacurile cibernetice, observă un fost oficial din cadrul serviciilor de informaţii occidentale. Serviciile secrete americane monitorizează atent activităţile cibernetice ale Rusiei, de teama eventualelor încercări de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

FBI atrage atenția asupra faptului că Ruși folosec au softul “Drovorub” care este utilizat de Centrul special 85, Unitatea militară 26165 din cadrul GRU.

“Drovorub este un instrument de precizie care permite diverse funcţii, precum sustragerea fişierelor şi preluarea de la distanţă a controlului asupra computerelor”, afirmă Steve Grobman, director pentru Tehnologie la compania de securitate cibernetică McAfee.