Liverpool
Sport

Faza din Liverpool – Real care a scandalizat lumea fotbalului: ”Sunt uimit” / ”N-are sens”. Explicația specialistului

Real Madrid s-a impus cu 1-0 în meciul cu Liverpool din finala UEFA Champions League, grație unui gol marcat de Vinicius, în minutul 59.

În finalul primei reprize, echipa lui Carlo Ancelotti a marcat prin Karim Benzema, dar, după intervenția VAR, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Faza a iscat extrem de multe controverse, întrucât mingea a fost atinsă ultima dată înainte să ajungă la francez de Fabinho.

Foști mari fotbaliști precum Rio Ferdinand sau John Terry s-au declarat indignați de faptul că golul a fost anulat, considerând că intervenția lui Fabinho i-a anulat evidenta poziție de ofsaid a lui Karim Benzema.

”Sunt uimit. Ne uităm unii la alții în studio și încercăm să ne explicăm de ce s-a anulat golul lui Benzema”, a spus Rio Ferdinand, la BT Sport.

Fostul internațional englez a fost completat de John Terry, care consideră că decizia luată de arbitrii din camera VAR, care au stat minute bune să analizeze faza, ”n-are niciun sens”.

”Cum să nu fie gol? N-are niciun sens explicația. De ce i-ar da un jucător de la Liverpool mingea intențional lui Benzema? Dacă vine de la un jucător advers, nu are cum să nu fie gol valabil”, a transmis John Terry.

Explicațiile lui Peter Wilson

Fostul arbitru englez Peter Wilson consideră, însă, că decizia a fost chiar una ușor de luat, întrucât Fabinho nu a jucat deliberat mingea.

”Este ușor. Benzema se află în poziție de ofsaid. Fabinho nu joacă mingea în mod deliberat. Benzema ar fi fost în poziție corectă doar dacă fotbalistul lui Liverpool juca mingea intenționat”, a explicat Peter Wilson.