Featured, International

Fauci este de parere că, în SUA, statele cu focare mari de coronavirus ar trebuie să ia în calcul închiderea

Anthony S. Fauci, renumitul oficial american însărcinat cu problemele legate de boli infecțioase din SUA, recomandă ca unele state să ia în considerare în mod serios din nou „închiderea”, dacă se confruntă cu reapariții majore ale virusului – un avertisment care contravine presiunii președintelui Trump de a redeschide țara cât mai repede posibil, relatează publicația americană Washington Post.

Opinia lui Fauci, în contradicție cu viziunea președintelui

„Cred că orice stat care are o problemă gravă ar trebui să privească serios opțiunea închiderii”, a spus Fauci. „Nu este după mine ce să spun, deoarece situația fiecărui stat este diferită.”

Fauci a adăugat că speră să nu fie nevoie de noi închideri, spunând că „nu va fi privit foarte, foarte favorabil” și a îndemnat statele să întrerupă procesul de redeschidere pentru a încetini răspândirea virusului, astfel încât închiderea să nu fie necesară.

În cazul în care frecvența infecțiilor cu noul coronavirus se ridică în Statele Unite, spitalele din linia întâi vor fi pe punctul de a fi copleșite

Echipamentul de protecție personală este din nou în aprovizionare scurtă, iar unitățile de terapie intensivă din multe zone afectate se apropie de capacitatea lor maximă.

Evoluțiile recente ale coronavirusului în SUA:
62.751 de noi infecții au fost raportate miercuri în Statele Unite, inclusiv 9.979 în Texas și 11.694 în California.

Numărul total de cazuri a depășit 3 milioane în Statele Unite, iar numărul morților se apropie de 130.000.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că „pandemia continuă să se accelereze” și a menționat că numărul total de cazuri la nivel mondial s-a dublat în ultimele șase săptămâni, până la aproximativ 12 milioane.

Bătălia pentru redeschiderea școlilor s-a intensificat, deoarece experții au spus că readucerea elevilor în sălile de clasă s-ar putea dovedi dezastruoasă în unele state.