Culinar

Fasole cu carne de vită

Fasole cu carne de vită

blankIngrediente: 500 g fasole uscată roşie, 1 kg carne de vită, un ardei gras roşu, o ceapă, un morcov, două linguri de bulion, busuioc, sare, piper, ulei, mămăligă.

Mod de preparare: se alege fasolea şi se lasă în apă de seara până dimineaţa. Se pune la fiert într-o cratiţă, în apă proaspătă cu puţină sare (apa se schimbă de două sau de trei ori în timpul fierberii), apoi se adaugă ceapa, ardeiul şi morcovul curăţate, dar întregi şi se lasă să fiarbă, încet, până scade zeama. Separat, carnea se taie cubuleţe şi secăleşte înăbuşit până se frăgezeşte, apoi se adaugă bulionul, busuiocul, sare şi piper după gust şi se mai lasă 5 minute pe foc. Mod de servire: Fasolea se aşază în jurul mămăligii, iar carnea, deasupra ei.

www.expresspress.ro

 

blank