Featured, Politic

Fostul preşedinte PNL Vasile Blaga nu vreau să mă laud, nu cred că sunt prea mulţi candidaţi cu conexiuni la Bruxelles care să ajute la Schengen

Fostul preşedinte PNL Vasile Blaga a vorbit, înainte unei şedinţa de Birou Politic Naţional al PNL, despre candidatura sa la alegerile europarlamentare şi despre contribuţia pe care acesta ar putea-o să o aibă. Blaga a amintit, astfel, că este printre singuri politicieni cu conexiuni la Bruxelles care ar putea ajuta pe problema integrării în Schengen.

„Eu cred că aş putea contribui în grupul PPE la destule lucruri bune pentru România din zona în care mă pricep, evident, în tot ceea ce înseamnă parcursul pe care l-am avut pe Schengen şi nu cred, fără să mă laud, că sunt prea mulţi oameni care şi au conexiuni la Bruxelles cu cei cu care am negociat la momentul respectiv eliminarea clauzei de salvgardare, pentru că ştiţi că am răspuns de ea. (…) Deci, am o anumită experienţă, zic eu, partidul va hotărî mai departe, sigur”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat de ce mai mulţi lideri cu greutate s-au arătat interesaţi de un mandat în Parlamentul European, fostul lider liberal a explicat că experienţa politică a multora este importantă în contextul în care „euroscepticii câştigă tot mai mult teren în Europa”.

Asta nu înseamnă că nu poţi ajuta partidul în permanenţă, eu ştiu că europarlamentari au susţinut din greu şi campania prezidenţială şi campania pentru alegerile generale, deci asta nu e nicio problemă. Pe de altă parte, eu cred că sunt oameni cu foarte multă experienţă care pot spun multe lucruri la Bruxelles. E nevoie de o susţinere puternică pentru această construcţie care este Uniunea Europeană, unde este locul nostru”, a conchis Vasile Blaga.

blank