Marius Șumudica este suspendat din toate activităţile legate de fotbal, pentru o perioadă de şase luni. Deci, nu mai poate fi antrenorul Astrei, conform Comisiei de Disciplina a FRF. De asemenea, marele amator de pariuri (când ştia toate informaţiile din interior) are de plătit o amendă de 100.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 25.000 euro.

Antrenorul va face o cerere de suspendare a pedepsei pe timpul judecării recursului. În cazul în care aceasta va fi aprobată, el va putea sta pe banca în Play Off. Altfel, se poate spune că a devenit „civil”.

Marius Şumudică este acuzat că a jucat la pariuri pe meciurile de fotbal din Liga I şi alte sporturi, lucru interzis de regulament. El a recunoscut în mod public că a deţinut la un moment dat 15 la sută din acţiunile unei case de pariuri. Ulterior, a afirmat că în trecut le-a transmis jucătorilor săi să îşi închidă conturile deschise la casele de pariuri online, dar a uitat să facă acelaşi lucru cu al său.

Astra Giurgiu a terminat sezonul regulat pe primul loc, însă acum nu va putea conta pe Şumudică în faza play-off, care va debuta în weekend.