International

FARA FITE! PRINTESA CARE A LOCUIT LA CAMIN!

24-printesa_fd94f37109

Prinţesa Mako de Akishino, 23 de ani, considerată cea mai iubită şi mai frumos îmbrăcată membră a familiei regale din Japonia, a dus pentru un an o viaţă secretă în Marea Britanie, unde a studiat artele şi a lucrat la un muzeu pentru a dobândi experienţă în domeniu.

Considerată Kate Middleton de Japonia, fata cea mare a prinţului Akishino şi a prinţesei Kiko şi prima nepoată a împăratului japonez Akihito, a făcut un master în Artă la Universitatea Leicester. Deşi este rar văzută în public în ţara sa natală, unde trăieşte în lux, aceasta a ales să ducă o viaţă normală de studentă în East Midlands, Anglia, din septembrie anul trecut. Tânăra a locuit în cămin şi a lucrat la muzeul Coventry pentru a câştiga experienţă, fără ca nimeni să ştie care este originea acesteia. După ce şi-a terminat studiile, prinţesa Mako a decis să-şi facă publică prezenţa pe teritoriul britanic.

Cea de-a treia moştenitoare în ordinea succesiunii la Tronul Crizantemei a organizat o conferinţă de presă restrânsă, în care a dezvăluit că pentru ea a fost o experienţă extraordinară să trăiască aici ca un student obişnuit, urmând ca examenul de absolvire al masterului să îl dea în ianuarie anul viitor, când probabil va reveni în Marea Britanie. În plus, profesorii s-au declarat fascinaţi de tânăra prinţesă. “Este o studentă extraordinară. Mi-aş dori ca toţi studenţii să fie politicoşi şi atât de devotaţi ideilor lor şi ale celorlalţi. A fost o plăcere să lucrez cu ea”, a spus profesorul Simon Knell.