Fanii aflați în programul DDB au făcut un pas important spre construirea noului stadion Dinamo!

Fanii lui Dinamo va avea un nou stadion! DBB și Mircea Lucescu au pus proiectul pe picioare
După mai multe întâlniri cu reprezentați din cadrul Guvernului și CNI, reprezentanții DDB au emis un comunicat de presă: “Participarea fiecăruia dintre voi în Programul DDB începe să dea roade. Am devenit un fenomen care nu poate fi trecut cu vederea de către autorități.

În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre demersurile DDB legate de constructia noului stadion. Revenim cu detalii, pentru a vă ține la curent și pentru a nu lăsa impresia că deblocarea proiectului pentru stadion a apărut din senin sau dintr-o altă zonă decât DDB.

În luna iunie, ProgramDDB a creat o echipă de lucru care se ocupă de problema Stadionului Dinamo. Echipa este formată din profesioniști, conducători de companii, specialiști din mai multe domenii și avocați.

Primul pas a fost solicitarea unei audiențe la CNI, unde echipa DDB a fost primită de directorul de investiții Adrian Cefalan. S-a discutat despre blocajul birocratic și despre motivele pentru care nu s-au putut demara lucrarile pe amplasamentul actual.

DDB: “Mircea Lucesc s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban”
După acastă primă întâlnire, am primit o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, membru Elită al Programului DDB, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a-l convinge să-și îndrepte atenția către clubul cu cea mai activă și organizată comunitate de suporteri.

Au urmat alte două workshop-uri, la care, pe lângă echipa DDB și reprezentantul CNI, au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu împreună cu reprezentatnul departamentului de urbanism și arhitectul care se va ocupa de proiectul stadionului.

DDB: “Noul stadion ar putea avea 33.000 de locuri”
Noua locație acoperă zona velodromului și se întinde, cu tot cu spațiile pentru parcare, până aproape de actualul stadion. Ținând cont de spațiul extins pentru amplasarea noului stadion, reprezentanții DDB au solicitat o examinarea a unei variante de stadion cu o capacitate de 33.000, propunerea care a rămas în picioare după evaluarea din partea specialiștilor.

De asemenea, s-a convenit că noua arenă va fi fără pistă de atletism, dar va îngloba alte secții sportive, cum ar fi tir și box, discipline ale căror structuri actuale ar urma să fie demolate pentru a se face loc stadionului”, se arată în comunicatul DDB, postat pe pagina de Facebook Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo.