Facebook a anunțat că va permite din nou postarea conținutului de știri în Australia.

Gigantul tehnologic a blocat știrile australienilor pe platforma sa de joia trecută, pe fondul unei dispute privind o lege propusă care ar obliga Facebook și Google să plătească publisherii pentru conținut.

Un oficial australian a declarat că șeful Facebook, Mark Zuckerberg, i-a spus că interdicția se va încheia „în următoarele zile” după ce au purtat noi discuții, relatează BBC.

Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că vor fi aduse modificări legii.

„Facebook s-a reîmprietenit cu Australia”, a declarat el marți reporterilor în Canberra.

Guvernul dezbate legea – văzută ca un posibil test de reglementare la nivel global – în Senat, după ce a fost adoptată în camera inferioară săptămâna trecută.

De ce a fost blocată postarea şi distribuirea de ştiri pe Facebook în Australia

Măsura a fost luată pentru că Autoritatea pentru concurenţă şi protecţie a consumatorilor din Australia intenţiona să adopte o hotărâre prin care reţelele sociale să plăteacă publisherilor pentru ştirile postate în cadrul reţelei – o măsură similară cu cea care s-a încercat, fără succes, să fie impusă pentru Google în Europa.

Ca urmare, paginile de Facebook ale publicaţiilor australiene sunt goale, iar utilizatorii din această ţară primesc un mesaj de eroare dacă încearcă să distribuie ştiri.

Sursa: BBC