Featured, IT&C

Facebook şi Instagram, supuse unor schimbări majore. Vezi despre ce este vorba

Facebook a adoptat o politică nouă privind vânzările și tranzacțiile cu alcool și tutun, inclusiv țigările electronice, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, potrivit CNN. Noua politică va interzice vânzările private, tranzacțiile, transferurile și oferirea de alcool și produse din tutun pe Facebook și Instagram. Orice utilizator care postează conținut legat de vânzarea acestor produse va trebui să restricționeze respectivul conținut și să fie vizibil doar persoanelor cu vârstă peste 18 ani.

Noua politică a intrat în vigoare miercuri și se aplică grupurilor de pe Facebook create cu scopul de a comercializa alcool și tutun. Rețeaua socială se adresează administratorilor de grup pentru a-i avertiza pe utilizatorii privați despre aceste schimbări.

Deși politicile companiei interzic deja vânzarea de tutun și alcool pe Marketplace, platforma extinde interdicția sa și la „conținut organic” – posturi utilizatorilor privați. Compania va „folosi o combinație de tehnologii, recenzii și raportări de la utilizatori pentru a găsi și elimina orice conținut care încalcă aceste politici”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Utilizatorii Facebook și Instagram, inclusiv cei sub 18 ani, sunt încă liberi să posteze conținut legat de alcool și tutun. Potrivit noii politici, așa-numiții influenceri care sunt plătiți pentru a promova produsele care conțin nicotină vor avea, de asemenea, dreptul de a posta conținut referitor la produsele din tutun și țigări electronice.

Ce fel de articole pot fi vândute pe Facebook sau pe Marketplace?
Iată câteva exemple obișnuite de articole care nu pot fi vândute pe Facebook:

articole care nu sunt reale: orice element care nu este un produs fizic de vândut. De exemplu, nu sunt permise postările despre obiecte pierdute și găsite, glumele și știrile.
servicii sau bilete la evenimente: pe Marketplace, poți să vinzi servicii (de exemplu, curățenie la domiciliu) sau bilete la evenimente numai cu permisiune anterioară scrisă de la Facebook.
animale: vânzarea de animale nu este permisă pe Marketplace sau în grupurile de vânzări și cumpărări. Această interdicție este valabilă inclusiv pentru postările privind animale de adoptat.
servicii medicale: articolele legate de servicii medicale nu sunt permise (de exemplu, termometre, truse de prim-ajutor);

blank