Facebook
IT&C

Facebook și Instagram cu plată în Europa. Ce schimbări va face Meta

Facebook și Instagram ar putea deveni servicii contra cost în Europa. Compania-mamă a Facebook, Meta, ia în considerare versiuni plătite ale Facebook și Instagram care nu ar avea publicitate pentru utilizatorii din Europa, anunță New York Times.

Facebook ar putea percepe bani de abonament

Plătitorii de abonamente la Facebook și Instagram nu vor mai vedea reclame în aplicații, au dezvăluit surse care au cunoștință de planurile companiei Meta. Acest lucru ar putea ajuta compania mamă să se protejeze în fața preocupărilor legate de confidențialitate. Și de alte controale din partea autorităților de reglementare din UE. Astfel, le va putea oferi utilizatorilor o alternativă la serviciile bazate pe reclame ale companiei.

Totodată, compania Meta va continua să ofere versiuni gratuite ale Facebook și Instagram cu reclame în Uniunea Europeană, au mai menționat sursele. Nu este însă foarte clar cât ar costa versiunile cu plată ale aplicațiilor sau când le-ar putea lansa compania.

În altă ordine de idei, WhatsApp a introdus o schimbare așteptată de toată lumea. Este vorba despre o actualizare care permite utilizatorilor să editeze mesajele trimise în aplicație pentru o perioadă de timp, după ce au apăsat pe butonul de trimitere.

Mesajele editate vor avea o etichetă care arată prezența schimbărilor. Totodată, un mesaj va putea fi editat timp de până la cincisprezece minute după trimiterea lui.

Funcția mult așteptată

„De la corectarea unei simple greșeli de ortografie până la adăugarea unui context suplimentar la un mesaj, suntem încântați să vă oferim mai mult control asupra discuțiilor dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați lung pe un mesaj trimis și să alegeți „Editare” din meniu timp de până la cincisprezece minute după aceea”, a informat serviciul de mesagerie.

Noua actualizare de editare este implementată pentru utilizatorii din întreaga lume. Astfel, va fi disponibilă pentru toată lumea, potrivit anunțului făcut de platformă pe blogul său.

„Puteți edita orice mesaj până la 15 minute după ce l-ați trimis, iar acesta va fi actualizat pentru toți cei din chat. Mesajele editate vor avea cuvântul „editat” lângă marcajul de timp. Dacă nu aveți cea mai recentă versiune de WhatsApp, veți vedea „Acest mesaj a fost editat pentru toți cei din această discuție în cea mai recentă versiune de WhatsApp”. Actualizați-vă aplicația pentru a vedea mesajele editate”, a explicat platforma.

De asemenea, WhatsApp a oferit explicații suplimentare pentru cei care vor să folosească această funcție. Trebuie urmați următorii pași:

– Selectați mesajul pe care doriți să îl editați, apoi faceți clic pe Meniu și „Editare mesaj”;

Citește și  Ana Maria Pătru se adresează experților electorali și operatorii de calculator

– Editați mesajul;

– Faceți clic pe semnul de verificare atunci când ați terminat cu actualizarea.

Potrivit platformei, există o limită de timp de 15 minute pentru editarea mesajelor. Totodată, editarea unui mesaj nu va trimite o nouă notificare de chat.

blank