Pentru că cei de la Facebook nu-s proști, ei oferă răspunsuri, dar te spală și pe creier în același timp. Structura tuturor postărilor de pe blog este cam aceeași.

În ultima postarea despre efectele negative ale social media, oamenii de știință de la Facebook încep prin a recunoaște că sunt îngrijorați despre cum afectează asta oamenii din punct de vedere relațional și psihic.

Ei atrag atenția asupra faptului că scrollat-ul prin Facebook și like-urile date te pot face să te simți foarte nașpa.

Problema cercetătorilor este că utilizatorii consumă Facebook pasiv și nu interacționează cu alți oameni. Ai fi zis că soluția este ca ei să mai renunțe la rețeaua socială, dar ghici ce, nu e asta.

Soluția este să folosești Facebook din ce în ce mai mult și mai des – să pui mai multe postpri, să lași mai multe comentarii și te joci cu butoanele de reacție.

Din păcate, cei de la Facebook nu vor oferi niciodată soluții reale și pozitive, ci te încurajează să fii și mai activ. Și, până la urmă, o viață petrecută din ce în ce mai mult în online și nu în realitate, ce impact negativ ar putea să aibă, nu?

Dacă spălarea asta pe creier are efect, atunci nu Facebook e problema, ci modul în care lumea se raportează la rețeaua socială.