Schimbarea pe care o vor face la 1.28 miliarde de conturi

 FB

Facebook pregateste o noua modificare in ceea ce priveste setarile de confidentialitate. Daca pana acum, compania incuraja postarea pozelor si a datelor pentru un public cat mai larg, acum Facebook isi va schimba politica la 180 de grate.

1.28 miliarde de utilizatori vor fi informati in zilele ce urmeaza ce optiuni au pentru a pastra confidentialitatea mesajelor.

Daca pana acum, orice utilizator nou avea setat automat ca toate mesajele si pozele sale sa fie vazute de toata lumea (in afara cercului de prieteni), acum, Facebook va seta automat ca datele sa fie vazute doar de prieteni.

Facebook va updata sectiunea “Privacy Checkup” si te va lasa sa iti alegi modul in care vor aparea postarile tale (public/friends only)

Aceste schimbari vin dupa ani intregi de critici si procese care au costat compania 20 de milioane de dolari. Cei de la Facebook au fost dati in judecata pentru ca nu au asigurat protectia datelor si au folosit poze ale utilizatorilor in mai multe reclame, motiv pentru care au fost aspru criticati.