Facebook va afla cine sunt prietenii reali ai unui utilizator

facebook_fete_14378600

Facebook a creat un algoritm care poate recunoaşte feţele umane din mai multe fotografii publicate pe această reţea socială. DeepFace poate identifica orice persoană, cu o acurateţe de 97.24%, asemeni unui om.

Tehnologia folosită pentru algoritmul DeepFace este cea cumpărată de Facebook anul trecut, odată cu achiziţionarea companiei israeliane face.com.

Programul realizează mai întâi un model 3D al chipului unei persoane, după o fotografie. Astfel, poza poate fi rotită până ajunge în cea mai buna poziţie, ca să poată fi recunoscută  apoi cu ajutorul algoritmului.

Baza de date în care este căutată persoana conţine deocamdată peste 4 milioane de imagini, dintre care peste 13.000 de feţe umane, care sunt preluate de pe Internet.

FB poze

Astfel, Facebook va afla cine sunt prietenii reali ai unui utilizator. „Vor putea identifica pe oricine apare în pozele publicate de tine pe Facebook”, precizează Christopher Kanan, de la Institului de Tehnologie California.

Detalii despre acest algoritm vor fi prezentate în luna iunie, la conferinţa Computer Vision and Pattern Recognition, care va avea loc în Columbus, Ohio.